Bevásárlás gyerekkel – sétagalopp vagy rémálom?

Zaláné Csörsz Eszter, a haviegyfozes.hu tulajdonosa ad tippeket, hogy a bevásárlás gyerekkel se legyen rémálom

A bevásárlás sokszor szórakozás – boltkórosok előnyben! – sokszor muszájfeladat. Na de a bevásárlás gyerekkel, különösen egy hosszabb bevásárlóturnén egészen biztosan nem sétagalopp. A kicsi nézelődik, elunja magát, elfárad – ezer dolog történhet, ami miatt a gyermeknek elege lesz az egészből. Lehet erre felkészülni? Naná! Meghívott szakértőnk, Zaláné Csörsz Eszter, a haviegyfozes.hu oldal gazdája elmondja, hogyan. 

 

 

Egy nagyobb bevásárlás önmagában is fárasztó és idegőrlő tud lenni. Ha pedig a gyerekeket is viszed, sokszor felér egy katasztrófával. Néha már az elindulás is kész cirkusz, és biztos te is megtapasztaltad, hogy vásárlás közben mindig történik valami, aminek nem kellene. És akkor az „Anya, ezt vedd meg” kezdetű hisztikről még nem is esett szó.

 

A nyugodt, sehova sem sietős bevásárlást ugyan elfelejtheted, de néhány aprósággal könnyebbé tudod tenni a helyzeted.

 

Zaláné Csörsz Eszter, a haviegyfozes.hu tulajdonosa ad tippeket, hogy a bevásárlás gyerekkel se legyen rémálom
fotó: haviegyfozes.hu – Zaláné Csörsz Eszter, a haviegyfozes.hu tulajdonosa ad tippeket, hogy a bevásárlás gyerekkel se legyen rémálom

 

Bevásárlás gyerekkel – vagy mégsem… Menj gyerek nélkül!

 

Ha teheted, bízd rá a nagyira a gyerekeket, és menjetek kettesben a pároddal. Nélkülük sokkal gyorsabban fogtok végezni. És bár ez nem randi, azért egy kis fagyizás vagy sütizés még beleférhet. Ha pedig a mama azt mondja, nem kell sietnetek, akkor ne rohanjatok vissza, hanem élvezzétek ki, hogy van pár szabad órátok. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, amiért egy kicsit szeretnél a gyerekek nélkül is lenni.

 

Sajnos ezt a mindennapi vásárlásoknál nem lehet megcsinálni, de havonta egyszer igazán belefér.

 

Ha nem tudod a gyerekek felügyeletét pár órára sem megoldani, vagy mindenképp vinni akarod őket magaddal, akkor jó alaposan készülj fel!

 

Bevásárlás gyerekkel – Írj bevásárlólistát!

 

Unalomig ismételt tanács, ami lehet, már a könyöködön jön ki. Mégis ha körbenézel vásárlás közben, csak néhány ember kezében látsz bevásárlólistát. Akkor is többségében férfiak kezében, akik a feleségük nélkül jöttek el bevásárolni.

 

Írd előre össze, mit szeretnél megvenni, ne a boltban kelljen kitalálnod. A gyerekek mellett úgysem fogsz tudni nyugodtan gondolkodni, és a vége az lesz, hogy egy csomó mindent elfelejtesz venni.

 

Bevásárlás gyerekkel – Egyetek indulás előtt!

 

Elméletben mindenki tudja, hogy célszerű bevásárlás előtt enni, hogy ne éhesen menjen vásárolni, ennek ellenére mégis nagyon kevesen esznek vásárolás előtt. Ha éhes vagy, nagyobb valószínűséggel fogsz olyan dolgokat is megvenni, amire nincs szükséged. Egy kis rágcsát, csokit.

 

A gyerekek is nyugtalanabbak, ha éhesek. Sokkal hamarabb fognak csokiért vagy más édességért hisztizni.

 

Ne feledkezz el a folyadékról sem! Egy kis ásványvizes palack könnyen elfér a táskádba. Tehetsz bele ásványvizet vagy akár teát is. Ha szomjas vagy, akkor nem kell a boltban venned. És ugye mondanom sem kell, a gyerekek is megszomjaznak vásárlás közben.

 

Bevásárlás gyerekkel – Készülj játékkal!

 

A gyerekek gyorsan megunják a vásárlást. Vigyétek magatokkal a kedvenc autótokat, esetleg egy könyvet. Ha van kedvenc plüss vagy baba, akkor azt, és eljátszhatjátok, hogy segít bevásárolni, vagy épp neki vásároltok be. Ha pedig nincs jobb ötleted, egy kis dobozba összekészített rágcsálnivalóval egy rövid időre le tudod foglalni.

 

Bevásárlás gyerekkel – Vond be őt is!

 

A gyerekek nagyon lelkesek tudnak lenni, ha ők is segíthetnek. Levehetik a polcról a terméket, felrakhatják a mérlegre a gyümölcsöt vagy a zöldséget, választhatnak két termék közül. Éreztesd velük, hogy számít a véleményük, hasznos a segítségük. Mindig dicsérd meg őket.

 

Olvasni tudó gyerekeknek rendezhetsz versenyt is. Ehhez a bevásárló listát írd fel két lapra, add a kezükbe, haladjatok sorról sorra, és akinek a listáját előbb összegyűjtitek, az nyert. Természetesen mindkét gyereknek jár a jutalom!

 

A bevásárlás gyerekkel nem feltétlenül kell, hogy horror legyen
A bevásárlás gyerekkel nem feltétlenül kell, hogy horror legyen – fotó: pixabay.com

 

Bevásárlás gyerekkel – Beszéljétek meg előre a dolgot!

 

Mielőtt elindultok, mond el, hogy hova mentek, és mit fogtok csinálni. Rögtön tisztázhatjátok, hogy mit kap, ha jól viselkedik. Nem kell nagy dologra gondolni, egy szelet csokira, a kedvenc müzlijére, vagy ha nem vagy édességpárti, akkor vásárlás után játszhat az áruházi folyóson található játékokkal, esetleg vásárlás után elmehetek játszóterezni.

 

Bevásárlás gyerekkel – cselezd ki a gyereket… Vásárolj online!

 

Néhány boltnak már van webáruháza, ahonnan alvásidőben gyorsan és könnyen le tudod rendezni a vásárlást. Sajnos az élelmiszerboltok közül még kevés nyújtja ezt a szolgáltatást, de a drogériák közül már egyre több.

 

Bevásárlás gyerekkel – katasztrófaelhárítás: ha hisztizik a gyerek…

 

Minden szülő rémálma a legnagyobb tömegben egy magát a földhöz csapkodó, hisztiző gyerek. Olyankor pedig a sok lenéző, szánakozó pillantás után a legszívesebben elsüllyednénk szégyenünkben.

 

Megpróbálhatsz erre előre felkészülni, legyen forgatókönyved az ilyen helyzetre. Gondold végig előre, mit fogsz tenni, ha kitör a hiszti. Hagyod dühöngeni, megadod neki, amit szeretne, kiviszed a boltból, előre bekészíted a táskádba a kedvenc édességét?

 

A lényeg, hogy tudatosítsd magadban, ez bárkivel előfordulhat. Ahogy veled, úgy velem is, vagy bárki mással. Nem azért csinálja a gyerek, mert rossz szülő lennél, vagy mert nem nevelted jól, csak unatkozik, esetleg már elfáradt.


Bevásárlás gyerekkel – hasznosnak találtad…?

 

…szakértőnk, Zaláné Csörsz Eszter tanácsait? Ennél is többet, hihetetlen praktikus és takarékos tippeket találsz még blogjában, a haviegyfozes.hu oldalon!

Csók & csoki! 

🙂 Csilla 🙂 

 

Fotó: haviegyfozes.hu és pixabay.com/Alexas_Fotos

Posted on: 2017-09-22, by :

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük